Victimele deflagrației de la cafeneaua „La soacră” îşi caută dreptatea

Victimele deflagrației de la cafeneaua „La soacră” îşi caută dreptatea

Au trecut deja doi ani de la producerea deflagrației de la cafeneaua „La soacră” din capitală şi de atunci victimele continuă să-şi caute dreptatea prin instanţe. 


Astăzi, 15 ianuarie, la Curtea de Apel a avut loc o nouă şedinţă de judecată, în care cei patru inculpați în dosar au contestat decizia primei instanțe. 


Printre aceștia se numără și administratorul cafenelei, Andrei Iarîna, condamnat la şase ani de pușcărie. Avocatul său susține că vinovată ar fi doar soția acestuia, care s-a ales cu trei ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip deschis.


Cere să fie achitat și Sergiu Popel, funcționarul responsabil de apărarea împotriva incendiilor, care, potrivit instanței de fond, urmează să petreacă şase ani după gratii.


Nevinovați se declară şi angajatul Centrului de Sănătate Publică Municipiul Chișinău Vasile Toma, care s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare, și specialistul de la Direcția generală comerț Ludmila Boșcanean, care a primit o amendă de 20 de mii de lei pentru corupere pasivă.


De partea cealaltă, acuzatorul de stat le cere magistraților de la Curtea de Apel o sentință mai aspră.


„Pentru persoanele care se află în stare de arest, administratorul întreprinderii și pompierul care a fost condamnat – am solicitat termene de pedeapsă de 7 ani de închisoare”, a menționat procurorul Vlad Guzic pentru tv8.md.


Sentinţe mai dure pentru cei vinovaţi cer şi victimele deflagraţiei, care spun că vor merge mai departe pentru a-şi căuta dreptatea.


Ședința de judecată a fost întreruptă pînă săptămîna viitoare, din cauza lipsei unuia dintre avocați.


Amintim că, pe 9 ianuarie 2016, în cafeneaua „La soacră” a explodat o butelie de gaze. În urma deflagrației au fost internate circa 20 de persoane. Majoritatea victimelor s-au ales cu arsuri pe 15-20% din suprafața corpului. Trei femei în stare gravă au fost transportate în România, însă viața lor nu a mai putut fi salvată. La Chișinău a mai decedat un bărbat. În staționar s-au mai aflat opt persoane, care, în urma îngrijirilor medicale, au fost externate.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load