COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Viceguvernatorul BNM va sta 30 de zile în arest preventiv

Viceguvernatorul BNM va sta 30 de zile în arest preventiv

Instanța a decis plasarea în arest preventiv pe un termen de 30 de zile a viceguvernatorului Băncii Naționale Ion Sturzu, la solicitarea procurorilor.

O hotărîre în acest sens a fost emisă astăzi, 11 martie, de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

Săptămîna trecută, Procuratura Anticorupție a desfășurat acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei, în contextul investigațiilor în dosarul fraudei bancare. Ca urmare, un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție au fost reținuți.

Ulterior, instanța a decis plasarea în arest preventiv pe un termen de 30 de zile a ex-viceguvernatorului Emma Tăbîrță, a lui Ion Ropot, șef de direcție la BNM, precum și a fostului guvernator Dorin Drăguțanu. De asemenea, instanța a decis cercetarea în libertate a viceguvernatorului Băncii Naționale Aureliu Cincilei, fiindu-i aplicată interdicția de a părăsi municipiul Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load