COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Viceguvernatorul BNM Ion Sturzu a fost reținut pentru 72 de ore

Viceguvernatorul BNM Ion Sturzu a fost reținut pentru 72 de ore

Viceguvernatorul BNM Ion Sturzu a fost reţinut duminică pentru 72 de ore, cînd a revenit în țară.

El este bănuit de escrocherie si spălare de bani in proporții deosebit de mari in dosarul fraudei bancare, scrie deschide.md.

Luni, acestuia i-a fost înaintată învinuirea, iar azi procurorii anticorupţie urmează să decidă dacă îi vor aplica acestuia vreo măsură preventivă sau nu. Mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul BNM au fost reţinute săptămîna trecută de procurorii anticorupţie. Viceguvernatorul Băncii Naţionale Aureliu Cincilei a fost eliberat însă la scurt timp după ce fusese escortat la audieri.

Oamenii legii spun că acesta colaborează cu ancheta, dar i-au interzis să părăsească municipiul Chişinău. Alţi doi figuranţi în dosar, reţinuţi în urma descinderilor, au primit cîte 30 de zile de arest. Este vorba de fostul viceguvernator, Emma Tăbîrţă şi șeful Direcției supraveghere specială, Ion Ropot, din cadrul aceleiaşi instituţii.


Totodată, şi fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu a primit și el 30 de zile de arest. Toţi sînt învinuiţi de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudei bancare. Paguba adusă bugetului de stat se ridică la peste două miliarde de lei.

Potrivit procurorilor, în acest dosar figurează peste 40 de persoane care au statut de suspecţi sau învinuiţi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load