Vicedirectorul ANSA a fost transferat în arest la domiciliu

Vicedirectorul ANSA a fost transferat în arest la domiciliu

Vicedirectorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Vsevolod Stamati, reţinut în decembrie 2017 pentru corupere pasivă, a fost transferat în arest la domiciliu.


Decizia a fost luată săptămîna trecută de magistrații Curții de Apel, a declarat pentru CrimeMoldova șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.


Vsevolod Stamati a fost reţinut la 6 decembrie 2017, fiind suspectat de corupere pasivă. Pe 8 decembrie, funcționarul a fost plasat în arest pentru 20 de zile, iar pe 20 decembrie a fost suspendat din funcție de către Guvern.


Stamati este suspectat că ar fi cerut de la mai mulți agenți economici produse alimentare pentru a nu le crea probleme în activitate, în special la eliberarea certificatelor fitosanitare de import. Vicedirectorul ANSA primea bunurile solicitate, încărcîndu-le în automobilul său de serviciu, chiar la sediul Agenţiei.


Infracțiunea ar fi fost săvîrșită pe parcursul anului 2016.


Dacă va fi găsit vinovat, Vsevolod Stamati riscă de la 7 la 15 ani de închisoare, amendă de pînă la 500 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 10 la 15 ani.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load