Veşti bune pentru şoferii de camioane care traversează postul vamal „Costeşti”

Veşti bune pentru şoferii de camioane care traversează postul vamal „Costeşti”

Veşti bune pentru şoferii de camioane! 


Serviciul Vamal autorizează din nou ieșirea din țară, prin postul vamal „Costești”, a camioanelor fără mărfuri, precum și a mărfurilor și mijloacelor de transport ale titularilor statutului de agent economic. Excepţie fac autocisternele și remorcile de tip termos, notează Noi.md.


Decizia reluării circulației prin postul vamal „Costești” a respectivelor categorii de unități de transport a fost determinată de necesitatea dispersării fluxurilor de autovehicule marfare de la frontiera moldo-română.


Amintim că traversarea frontierei prin acest post vamal a autocamioanelor cu mărfuri destinate exporturilor a fost sistată pe 10 mai 2010, fiind condiționată, la acea perioadă, de infrastructura deficitară și insuficiența echipamentelor tehnice de control.


Ulterior, repunerea în funcțiune, cu suportul Guvernului SUA, a mai multor echipamente mobile de scanare, dar și diversificarea instrumentelor antifraudă, precum analiza riscurilor, informațiile operative sau controlul chinologic, au făcut posibilă reluarea traficului pentru anumite categorii de automarfare.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load