Veste bună pentru locuitorii din Cruzești, Budești și Văduleni

Veste bună pentru locuitorii din Cruzești, Budești și Văduleni

Conducta care alimentează localitățile de pe traseul Vadul lui Vodă spre Chișinău a fost reparată, iar consumatorii au fost reconectați la serviciul de alimentare cu apă potabilă.

Avaria s-a produs ieri, 14 februarie, în imediata apropiere a Stației de pompare Tohatin, transmite IPN.

Potrivit întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, magistrala cu diametrul de 800 mm a cedat din cauza gradului înalt de uzură. Localizarea avariei a fost dificilă, motiv pentru care consumatorii din localitățile Cruzești, Budești și Văduleni au rămas fără apă. Pentru a urgenta lucrările, s-a intervenit noaptea, spre dimineață fiind înlocuit tronsonul de apeduct deteriorat.

„Apă-Canal Chișinău” menționează într-un comunicat de presă că, din cauza complexității, nu toate scurgerile pot fi înlăturate în aceeași zi. Faptul că unele avarii se remediază un timp mai îndelungat nu înseamnă că specialiștii își neglijează obligațiunile de serviciu.  În ultimii ani, „Apă-Canal Chișinău” a reușit să reducă pierderile de apă cu aproape 20 la sută. Acest fapt se datorează investițiilor în reabilitarea apeductelor, efectuate de către municipalitate şi de furnizor. 

Pentru 15 februarie, dispeceratul central al întreprinderii a deschis 31 de fişe de lucru pentru lichidarea avarierilor la rețelele de apă, produse pe mai multe străzi din capitală.  De asemenea, în legătură cu executarea lucrărilor de înlocuire a hidranţilor, au loc patru opriri planificate și două deconectări D-500 mm. Informațiile despre deconectări fot fi accesate pe pagina electronică a întreprinderii: acc.md.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load