TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Veste bună! Bugetarii din Moldova se vor bucura de o minivacanță

Veste bună! Bugetarii din Moldova se vor bucura de o minivacanță

Bugetarii vor avea un weekend mai lung la sfîrșit de vară și vor sta acasă patru zile. Minivacanța este prevăzută pentru perioada 24-27 august.

Zilele de 24 și 25 august sînt zile de weekend, ziua de 26 august (luni) a fost declarată de Guvern zi de odihnă pentru 2019. Ziua de 27 august (marți) este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare în Codul Muncii, la această dată fiind marcată Ziua Independenţei, scrie Bizlaw.

În schimbul zilei libere din 26 august, bugetarii vor ieși la lucru în data de 17 august 2019.


Tot în luna august, potrivit Codului Muncii este zi de sărbătoare nelucrătoare ziua de 31 august, cînd este marcată sărbătoarea ”Limba noastră”. În acest an însă, această dată coincide cu o zi de weekend.

Codul Muncii prevede că salariaților remunerați în acord sau pe unitate de timp (oră sau zi), pentru zilele de sărbătoare nelucrătoare, în cazul în care acestea nu coincid cu zilele de repaus săptămînal (zile de weekend), li se plătește salariul mediu.
În cazul în care zilele de sărbătoare nelucrătoare coincid cu zilele de repaus săptămînal, salariul mediu pentru aceste zile nu se plătește.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load