COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Veste bună! Ar putea fi permise excursii în grupuri de cel mult 10 persoane

Veste bună! Ar putea fi permise excursii în grupuri de cel mult 10 persoane

Turismul intern ar putea fii relansat în curînd fiind organizat în grupuri de maxim 10 persoane. O solicitare acest sens a fost adresată Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din partea Agenției de Investiții. Despre aceasta a vorbit, în cadrul unui emisiuni la AGORA, directoarea Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc.

„Am creat un grup de lucru format din sectorul asociativ, din care au făcut parte cinci asociații naționale. Am dorit să venim cu un set de reglementări, propuneri pentru relansarea turismului intern. Să specifice foarte clar, atît pentru noi turiștii care ne pornim undeva, cît și pentru prestatorii de servicii turistice. Să fie niște condiții foarte clare, ca să nu ne trezim cu amenzi și să se poată asigura securitatea celor vizați. Am inițiat această propunere de reglementare și am înaintat-o către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, cea care are autoritate decizională de a valida aceste reglementări. sîntem în așteptare. Este foarte simplu, propunerile contau în a permite relansarea turismului excursionist, adică în grupuri mici de maxim 10 persoane”, a declarat Verbenciuc.

Totodată, administratorii locațiilor turistice ar putea recurge la măsurarea temperaturii la intrarea în agropensiuni sau vinării cu eventuale măsuri de igienizare.


„Relansarea care a fost anunțată din 15 iunie permite agropensiunilor să se deschidă ca unități de alimentație, să mergi să iei masa și atît. Dar, noi vorbim și despre acele experiențe adiționale unde se află potențialul adevărat al Republicii Moldova din punct de vedere el experiențelor”, a mai adăugat Verbeniuc.

Specialiștii în domeniul turismului spun că raitingul țării ca destinație sigură va fi unul din criteriile de bază la nivel global care va determina dezvoltarea de mai departe a turismului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load