COVID-19 în MOLDOVA

Verificări la service-urile auto din Chișinău: Cu ce s-au încheiat acestea

Verificări la service-urile auto din Chișinău: Cu ce s-au încheiat acestea

Începînd cu data de 8 septembrie, curent, ofițerii Inspectoratul Național de Investigații, împreună cu angajații Autorității Administrativă „Agenția Națională Transport Auto” și cei de la Serviciul Fiscal de Stat, au demarat un șir de acțiuni de control în vederea verificării agenților economici ce prestează servicii de autoservice.

În urma verificărilor s-a constatat că unele întreprinderi, deși sînt autorizate și dispun de actele necesare pentru activitate, nu dispun de Extrasul din Registrul de Activități Conexe, eliberat de ANTA.

Totodată, Agenția informează repetat că întreprinderile pot desfășura activități de autoservice doar în baza înregistrării prealabile în Registru, prin notificare, în modul stabilit, la ghișeul unic la Agenției.


Desfășurarea activităților de autoservice cu încălcarea prevederilor sus menționate fără a fi înregistrate în Registru prin notificare, atrage răspunderea contravențională cu sancționarea acestora conform art. 197 alin. (28), Cod Contravențional, cu aplicarea amenzii de la 60 la 75 u.c., aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 240 la 270 u.c., aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 400 la 450 u.c., aplicată persoanei juridice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load