COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Verdictul meteorologilor din R. Moldova. Ce observații îi alarmează

Verdictul meteorologilor din R. Moldova. Ce observații îi alarmează

În Republica Moldova, ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din perioada de observație de 125 de ani.

De la începutul perioadei de observații meteorologice, temperatura medie anuală a aerului a crescut cu 1,6 grade Celsius, transmite IPN.

Anul 2019 a fost cel mai cald din toată perioada de observații, iar în anul 2020 tendința de creștere a temperaturii aerului continuă.

Datele serviciului meteo Chișinău arată că în 2019 temperatura medie anuală a aerului a constituit +12,2 grade Celsius, fiind cu 2,7 grade Celsius mai ridicată față de normă şi s-a plasat pe locul întîi în șirul anilor cu temperaturi medii anuale ridicate.


Potrivit meteorologilor, sezonul de iarnă 2019-2020 a fost anormal de cald. Temperatura medie a aerului a constituit +3,1 grade Celsius, fiind cu 5,2 grade Celsius mai ridicată față de normă și se semnalează pentru prima dată în toată de observație.

În ultimele luni ale anului 2020, ianuarie-aprilie, temperatura medie a aerului a fost cu 4,5 grade Celsius mai ridicată față de normă.

Regimul termic ridicat și deficitul de precipitații din perioada ianuarie-aprilie a acestui an au provocat pagube sectorului agricol din țară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load