Venituri de aproape 400 de milioane de lei a încasat Serviciul Vamal

Venituri de aproape 400 de milioane de lei a încasat Serviciul Vamal

În perioada 26 februarie – 4 martie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 365,3 milioane de lei, fiind perfectate per total 8888 de declarații vamale, notează Noi.md.


În primele două luni ale acestui an, volumul veniturilor administrate de către Serviciul Vamal se cifrează la 2 miliarde 686 milioane de lei, fiind atestată o creștere cu 64,7 milioane (+10%) față de același interval al anului precedent.


La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămînii trecute, au fost relevate 66 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sînt cercetate de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 53 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 133 046 de lei.


În aceeași perioadă, fluxul mijloacelor de transport a constituit 50 414 traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sînt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămîn a fi Leușeni și Sculeni, cu 10 137 și, respectiv, 9 884 de traversări.


În continuare, din cauza podurilor de gheață formate peste rîul Nistru, rămîne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader ”Cosăuți” și ”Soroca”.


În acest context, participanților la traficul transfrontalier li se recomandăsă opteze pentru postul vamal ”Otaci”, dislocat în imediata vecinătate.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load