Vedeți cum ninge afară? Chiar și în aceste condiții, moldovenii au decis ce vor face la vară

Vedeți cum ninge afară? Chiar și în aceste condiții, moldovenii au decis ce vor face la vară

Timpul de afară nu reprezintă nicidecum o piedică pentru moldoveni ca să-şi planifice vacanţa de vară. În timp ce unii se bucură din plin de ninsoarea de afară, alţii se gîndesc deja ce vor face la vară.


Iar cînd vine vorba de odihnă, moldovenii sînt printre primii care ştiu să-şi planifice vacanţa pînă în cele mai mici detalii.


Drept dovadă, ne serveşte numărul mare de rezervări care, la unele agenţii de turism au început încă din luna noiembrie a anului trecut. În topul destinaţiilor pe care le aleg moldovenii pentru a-şi petrece vacanţa de vară se numără Bulgaria, Turcia şi Grecia.


Faptul că moldovenii devin tot mai responsabili atunci cînd vine vorba de vacanţe, ne-o confirmă şi managerii în turism. Potrivit lor, chiar dacă preţurile s-au majorat foarte mult faţă de anii precedenţi la toate destinaţiile, cetăţenii noştri oricum aleg să se odihnească departe de casă.


„Turiştii s-au mobilizat mult anul trecut şi au început să-şi rezerveze din timp vacanţa de vară, pentru a prinde şi o reducere bună. Dacă în anii precedenţi rezervările începeau din luna ianuarie, în acest an au început chiar din noiembrie. Ca deobicei, prima destinaţie pe care o aleg moldovenii este Bulgaria, urmată de Turcia şi Grecia”, a declarat pentru NOI.md managerul în turism Victoria Guriţa.


Totuşi, cîţi bani sînt gata să scoată din buzunare moldovenii pentru a avea o vacanţă de vis?


„O vacanţă în Grecia, de şapte zile şi opt nopţi, porneşte de la 119 euro şi poate ajunge pînă la 750 euro. Ca să se odihnească în Turcia, cetăţenii noştri achită cel puţin 250 de euro sau cel mult 1500 de euro. Iar dacă vor să ajungă în Bulgaria, ar trebui să dispună de cel puţin 180 de euro”, ne-a mărturisit Mariana Grajdeanu, manager relaţii externe la o agenţie de turism din Capitală.


Important de ştiut că în acest an, pentru prima dată, Grecia a impus noi reguli pentru turiştii săi. Şi anume, pe lîngă faptul că moldovenii, care aleg să meargă în peninsula elenă, achită la agenţiile din ţară bani pentru vacanţă, va trebui să plătească şi taxe de staţiune chiar la faţa locului.


„Un turist care se va caza într-un hotel de 3 stele, va achita pe noapte 1,5 euro. Dacă va opta pentru un hotel de 4 stele, va scoate din buzunar cîte 3 euro pentru fiecare noapte, iar dacă va rămîne la unul de 5 stele, taxa de staţiune va constitui 4 euro pe noapte”, a adăugat  Mariana Grajdeanu.


Pe lîngă cetăţenii noştri, la fel de conştincioşi rămîn a fi şi românii, care, dorind să economisească mai mulţi bani, aleg să vină la agenţiile de turism din Republica Moldova ca să-şi rezerveze vacanţele în Grecia.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load