COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vama ar fi blocată. Ce spun autoritățile

Vama ar fi blocată. Ce spun autoritățile

Punctul de trecere Albița ar fi blocat de dimineață. Cu astfel de mesaj a venit o internaută pe o rețea de socializare.

O internaută susține că angajații de la frontiera română nu permit trecerea cetățenilor străini pe teritoriul țării, transmite NOI.md cu referire la știri.md.

„Vama Albița este blocată pe sensul de intrare în România. Sunt lăsați să intre doar cetățenii români cu domiciliul actual în România, cu obligativitatea autoizolării la domiciliu pe 14 zile. Autocarele și microbuzele spre Europa sînt întoarse fără discuții”, se spune în mesaj.

Contactat de știri.md, ofițer de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi a declarat că nu cunoaște despre blocarea punctului de trecere Albița de către autoritățile române și că restricționarea pentru străini este prevăzută doar la granița cu Ungaria.


Între timp, tot mai mulți internauți scriu pe paginile sale de Facebook că punctul de trecere este blocat.

„Punctul Vamal Albița, la moment, se află în ședință de urgență, se permite trecerea frontierei doar cu buletin românesc unde este indicată viza de reședință, dar scrii declarație pe proprie răspundere că intri în carantină timp de 14 zile, în această perioadă nu poți să părăsești România”, a scris un alt internaut.

Fiind solicitați de a oferi detalii despre situația creată la frontiera cu România, autoritățile române au declarat că frontiera nu a fost blocată.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Albița nu au fost înregistrate cazuri de în care nu li s-a permis intrarea în România a cetățenilor moldoveni. Excepție au fost cei care nu au îndeplinit condițiile de călătorie, prevăzute de Ordonanța de Urgență 194 din 2002, privind regimul străinilor în România”, se arată în răspunsul oficial.

Autoritățile române nu au indicat clar care ar fi motivele refuzurilor, dar printre prevederile odonanței se anunță că pot fi refuzați la intrarea în țară străinii care suferă de maladii ce pot pune în pericol grav sănătatea publică.

Totodată, în contextul răspîndirii infecției de coronavirus, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău atenționează cetățenii Republicii Moldova care intenționează să tranziteze România venind din Italia, China, Iran si Coreea de Sud despre măsurile impuse de autoritățile române.

Prin urmare, începînd cu data de 9 martie curent, pentru toți cetățenii străini care intră în România prin punctele de frontieră indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis accesul doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz.

Măsurile sînt valabile pînă la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load