Valuță a prezentat expertiza veterinară a cîinelui

Valuță a prezentat expertiza veterinară a cîinelui

Ghenadie Valuță a postat pe pagina sa de Facebook actul cu expertiza veterinară a cîinelui pe care l-a tîrît în urma mașinii. În document se arată că starea clinică a patrupedului nu prezintă semne sau risc de viață și sănătate.


În actul care a fost postat pe pagina de Facebook notează că în urma examinării, s-a constatat că starea clinică a animalului este una satisfăcătoare.


Totodată, s-a confirmat că animalul are un comportament adecvat la mediu înconjurător și lumină. Mai mult, în postarea sa, slujitorul domnului și-a cerut scuze public de la reprezentanții asociațiilor pentru drepturile animalelor, pentru denegrările și concluziile pripite și superficiale.Astăzi, la ora 11:00, un grup de inițiativă din Anenii Noi, în frunte cu diaconul Ghenadie Valuța, proprietarul cîinelui „erou” și părinții victimei vor susține o conferință de presă cu tema: „Decizia expertizei veterinare în cazul cîinelui de la Anenii Noi. Regăsirea stăpînului și victimelor haitelor de cîini. Propuneri către biserică de implicare și soluționare”.


Amintim că la 22 iulie curent, pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii în care un cîine este legat de o mașină și tîrît pe drum. Acțiunea a fost întreprinsă de diaconul Ghenadie Valuță.


„M-am comportat omenește, nu l-am otrăvit sau ucis. Acești cîini sînt periculoși”, și-a explicat Ghenadie Valuță gestul.


La 24 iulie, Mitropolia a anunțat suspendarea acestuia din funcție.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load