COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Valorificarea colecțiilor arheologice ale Rezervației „Orheiul Vechi

Valorificarea colecțiilor arheologice ale Rezervației „Orheiul Vechi

În contextul implementării proiectului „Valorificarea colecțiilor arheologice ale Rezervației „Orheiul Vechi”: inventariere, documentare, expoziție și educație pro-patrimoniu”, finanțat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul concursului de proiecte culturale desfășurate de organizațiile necomerciale, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a întreprins o vizită de lucru la Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”.

Oficialul a discutat cu reprezentanții administrației Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi” despre activitățile de evidență, păstrare și circulație a colecțiilor muzeale și a vizitat depozitele de patrimoniu verificând starea de conservare a bunurilor culturale aflate în gestiunea Rezervației.

Secretarul de stat Andrei Chistol a reiterat faptul că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va oferi în continuare sprijinul și asistența necesară administrației Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi” în vederea organizării și desfășurării unei activități eficiente a instituției.


Menționăm că scopul proiectului „Valorificarea colecțiilor arheologice ale Rezervației „Orheiul Vechi”: inventariere, documentare, expoziție și educație pro-patrimoniu” este salvgardarea patrimoniului cultural mobil al Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi” prin documentare științifică și valorificare cultural-educativă.

Organizatorii proiectului, împreună cu administrația Rezervației, vor efectua inventarierea și documentarea patrimoniului arheologic mobil, iar expoziția permanentă va fi reconceptualizată și reorganizată. Angajații Rezervației vor beneficia de instruiri în domeniul conservării și protejării patrimoniului cultural mobil.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load