COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Valabilitatea rapoartelor de inspecție tehnică pentru autobuze se prelungește

Valabilitatea rapoartelor de inspecție tehnică pentru autobuze se prelungește

Inspecția tehnică a autobuzelor care a expirat după data de 12 martie curent, se prelungește pînă la data de 15 iunie. Decizia a fost aprobată, ieri, de către CSE, în urma unei solicitării din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Odată cu declararea stării de urgență companiile de transport de pasageri și-au sistat activitatea, iar efectuarea inspecției tehnice periodice implică mai multe cheltuieli pentru operatorii, precum taxele pentru impozitul rutier, asigurarea RCA și inspecția tehnică periodică.

„Ținînd cont de faptul că operatorii de transport nu muncesc de aproape 2 luni, ei nu dispun de mijloace circulante suficiente, respectiv plata imediată a acestor taxe constituie o povară. Începînd cu această săptămîna va fi reluată treptat activitatea operatorilor de transport, iar prelungirea valabilității rapoartelor de inspecție tehnică pînă la data de 15 iunie, le oferă posibilitatea acumulării mijloacelor financiare necesare. Totodată, măsura propusă ne va permite să nu aglomerăm stațiile de inspecție tehnică”, susține ministrul Sergiu Railean.


În prezent, impozitul rutier și RCA nu este achitat din cauza stopării activității și lipsei mijloacelor financiare a operatorilor de transport. De asemenea, odată cu începerea activității de transport, operatorii vor fi nevoiți să efectueze imediat inspecția tehnică periodică.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load