Vacanţele în Grecia vor fi mai scumpe în acest an

Vacanţele în Grecia vor fi mai scumpe în acest an

Turiştii vor trebui să achite o taxă de pînă la patru euro, în funcţie de clasificarea hotelului sau apartamentului unde sînt cazaţi.

Decizia a fost luată de către autorităţile din statul elen. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că această taxă nu le va afecta afacerea, deoarece Grecia continuă fie printre preferinţele moldovenilor.

Turiştii care vor alege un hotel cu una sau două stele vor mai scoate din buzunare cîte 50 de cenţi pentru fiecare noapte de cazare. Cu un euro mai scump va costa o noapte de cazare într-un hotel de trei stele. În cele de patru sau cinci stele, taxa ajunge pînă la patru euro. Iar cei care se vor alege să se cazeze într-un apartament, vor trebui să achite pînă la un euro.

Chiar şi aşa, unii moldoveni spun că vor continua să meargă în Grecia, la odihnă.

"Am rezervat şi merg cu cea mai mare plăcere acolo, un loc minune."

"Nu o să mă oprească în primul rînd. În al doilea rînd nu planific să plec în Grecia."

Alţii cred că acest lucru va face vacanţa mai scumpă.

"Sunt multe alte ţări care sînt mult mai ieftine decît Grecia şi dacă Grecia va fi mai scumpă cred că oamenii se vor duce în altă parte să se odihnească."

Taxele vor fi achitate de către turişti la destinaţie. Reprezentanţii agenţiilor de turism din Chişinău susţin că noua regulă nu îi va afecta semnificativ.

"Deoarece aceasta nu este o sumă atît de mare şi eu cred că persoanele, o să plece. Faptul că persoana îl plăteşte la recepţie, aceasta este pentru noi un plus, că nu îl punem noi în pachet să creadă că noi am mărit costul pachetului turistic", a spus Nina Belei, director agenţie de turism.

Taxa turistică locală a fost introdusă începînd cu întîi ianuarie de Guvernul elen.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load