COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vacanțe în Nisa, Dubai, Maldive... Cum Șor a cheltuit miliardul furat

Vacanțe în Nisa, Dubai, Maldive... Cum Șor a cheltuit miliardul furat

Pentru o vacanță de lux în 2014, Ilan Șor a cheltuit 10 milioane de lei, iar banii au fost luați din miliardul furat de la băncile din Moldova.

Cuplul Șor-Jasmin s-a odihnit în Nisa, Maldive și Dubai.

Potrivit unei anchete publicate de portal newsmaker.md, banii au fost plătiți de companiile care au participat la furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc.

Jurnaliștii au aflat, de asemenea, detalii despre decizia judecătorească prin care Ilan Șor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare. În document figurează compania "Hezburg LLP", de pe contul căreia au fost transferate sute de mii de euro și dolari pentru închirierea de avioane, iahturi, mașini de lux și hoteluri din Nisa, Maldive și Dubai.


Astfel, în iulie-august 2014, compania "Hezburg LLP" a achitat 330.000 de euro pentru închirierea unei vile în Nisa. În același timp, pe o rețea de socializare Jasmine a publicat fotografii care demonstrează faptul că aceștea au avut o vacanță de lux.

Mai tîrziu, deja pentru vacanța din Maldive, aceeași companie a plătit 150 de mii de dolari SUA. În același an, o excursie la Dubai a costat 119.47 dolari SUA.

Amintim că Ilan Șor este principalul învinuit în dosarul furtului miliardului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load