COVID-19 în MOLDOVA

Va fi emisă o monedă de argint dedicată medicilor

Va fi emisă o monedă de argint dedicată medicilor

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis emiterea unei monede comemorative dedicate lucrătorilor din domeniul sănătății cu denumirea „Medicul meu – eroul meu” și, în acest scop, invită cetățenii să propună concepte pentru elaborarea design-ului acesteia.

„Crearea acestei monede-omagiu vine să reflecte atitudinea de profundă recunoștință, stimă și admirație în fața celor care își riscă viața în fiecare oră și clipă pentru a salva alte vieți. Fiecare dintre noi poate reduce din impactul negativ al situației epidemiologice - prin respectarea măsurilor de protecție personală și a celor din jur. Doar cu o asemenea implicare responsabilă manifestarea recunoștinței față de medici dobândește sens”, a subliniat guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

În acest context, Banca Națională încurajează toți cetățenii , care au atins vârsta de 18 ani, precum și persoanele juridice, să își exprime viziunea grafică asupra viitoarei monede, pentru a realiza o piesă monetară distinctă de o valoare estetică, ideatică și de sensibilizare sufletească.


Criteriile de bază pentru selectarea conceptelor se referă la originalitate, creativitate și coerența elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafața monedei. Fiecare participant va putea prezenta un singur concept, fiind obligat să respecte drepturile de autor și cele conexe. Prin participare, autorul conceptului își exprimă acordul cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Conceptele de design vor fi examinate de către o comisie creată de BNM, care își rezervă dreptul de a le utiliza la elaborarea design-ului final. Participanții vor transmite lucrările și o scurtă informație biografică la poșta electronică consultare@bnm.md, cu specificarea „Concept pentru moneda dedicată medicilor”.

Termenul-limită este 15 august 2020.

Informații detaliate despre monedele comemorative și jubiliare emise până acum de Banca Naţională a Moldovei pot fi vizualizate la link-ul: https://www.bnm.md/ro/content/monede-comemorative.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load