COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ursachi dezvăluie unde se află și explică de ce nu revine în R. Moldova

Ursachi dezvăluie unde se află și explică de ce nu revine în R. Moldova

Avocata Ana Ursachi, care a fugit din R. Moldova după ce i-au fost intentat un dosar penal, se află în prezent în Polonia. Aceasta nu poate reveni acasă, chiar dacă s-a schimbat guvernarea, pentru că dosarele nu au fost clasate și ar putea fi arestată.

Nu revin pentru că, în continuare, mandatul de arest, emis de judecătorii care l-au servit pe Plahotniuc, în privința mea este valabil, la fel cum este deschis dosarul penal, acea făcătură creată pentru a oripila opinia publică”, a declarat Ana Ursachi într-o intervenție prin Skype în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, la care a participat un alt avocat fugar Ion Crețu, care l-a apărat pe Veaceslav Platon.

Ursachi a dezvăluit că a înaintat recent Procuraturii un demers privind clasarea dosarului său, dar acesta a fost respins. „Pe 1 octombrie voi fi în instanța de judecată pentru contestarea acestui răspuns”, a precizat avocata.


Amintim că Ana Ursachi este bănuită că ar fi făcut parte dintr-o grupare criminală implicată în deposedări de apartamente. Potrivit acuzațiilor procurorilor, aceasta ar fi fost complice la omorul unei femei în anul 1997, cu scopul de a-i lua imobilul. Ana Ursachi a declarat anterior că nu a fost implicată în acest caz și a catalogat dosarul ca fiind o comandă politică.

Ursachi a fost apărătoare în mai multe dosare de rezonanță. Ea a fost avocata liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, l-a reprezentat și pe Sergiu Cebotari, fostul angajat de la „Poșta Moldovei” care a făcut dezvăluiri despre contrabanda cu anabolizante, a fost avocatul familiei deputatului Ion Butmalai, care a murit în condiții suspecte și s-a numărat și printre cei zece avocați ai lui Veaceslav Platon.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load