COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Urgia se îndreaptă spre Europa

Urgia se îndreaptă spre Europa

Un val de aer Arctic extrem de rece și rar pentru luna mai va pune stăpînire, în acest sfîrșit de săptămînă, pe regiuni mari din Europa.

Temperaturile vor scădea brusc, iar masa de aer polar va ajunge inclusiv în sudul continentului, în zona Mediteranei, dar și în nordul Africii, anunță Severe-weather.eu.

Între 3 și 7 mai, temperaturile din Europa vor fi mult mai scăzute decît ar fi normal pentru această perioadă a anului, cu risc ridicat de înghețuri puternice în multe zone din est, centru și vestul Europei, dar și în peninsula Balcanică.

Masa de aer polar a intrat joi în zona Europei, în partea de nord, dinspre zona arctică a Rusiei, pînă în peninsula Scandinavă, cuprinzînd inclusiv zone din Danemarca, Marea Nordului și insulele britanice.


Vineri, frigul va ajunge în Franța, sudul Germaniei, Cehia, Slovacia și sudul Poloniei, urmînd ca sîmbătă și duminică masa de aer arctic să ajungă pînă în nordul Balcanilor, apoi înspre Mediterană.

Luni, vremea se va răci în majoritatea zonelor din estul, centrul și sudul Europei, iar temperaturile vor scădea pînă și în nordul Africii.

Pînă miercuri, regiunile extinse din Europa centrală și de est vor fi expuse riscului de îngheț. Vremea va reveni la normal de joi, cînd masa de aer polar se va dispersa, iar temperaturile vor crește din nou.

În Moldova, masa de aer polar ar putea ajunge luni, cînd temperaturile vor scădea, iar pe întreg teritoriul țării sînt prognozate ploi cu descărcări electrice. Cu toate acestea, începînd de joi temperaturile vor crește.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load