COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UPDATE: Cîte persoane au semnat petiția "cehoviștilor"

UPDATE: Cîte persoane au semnat petiția "cehoviștilor"

Deja peste 1,1 mii de persoane au semnat petiția a 96 din cei 115 de angajați ai Teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov", care au îndemnat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova să prelungească contractul de muncă cu 5 ani cu Artistul Poporului RM, Constantin Haret, în funcția de director general al TDRS A.P. Cehov, pentru a menține teatrul pe poziția de lider în țară și pentru a preveni distrugerea acestuia, transmite Noi.md.

Autorii petiției au îndemnat cetățenii să susțină majoritatea absolută a angajaților Teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov", care doresc și în continuare să activeze sub conducerea lui Constantin Haret, pe care petiționari vor să-l demită din funcție.

Colectivul teatrului îl susține pe director și este gata să-l apere, menționînd că nu vrea să-și piardă liderul de neînlocuit, Artist al Poporului Republicii Moldova, Constantin Haret, iar toate declarațiile și pretențiile față de conducătorul TDRS A.P. Cehov sînt absurde și nu corespund realității, aduc confuzie în colectiv și destabilizează atmosfera creativă și de lucru.


Angajații teatrului roagă autoritățile să țină seama de opinia lor și să țină cont de faptul că majoritatea angajaților teatrului îl consideră pe Constantin Haret cel mai bun conducător din ultimele decenii și refuză să lucreze sub conducerea altcuiva.

Autorii petiției menționează că, sub conducerea actualului director general, teatrul Cehov funcționează mult mai eficient. "Îl cunoaștem pe Constantin Haret ca profesionist în domeniul său și un conducător de încredere, care acționează exclusiv în interesul colectivului și prosperității Teatrului Rus din RM. Nivelul său de profesionalism corespunde în totalitate funcției ocupate!",- se subliniază în petiție.

"Cehoviștii", care pledează pentru continuarea aflării lui Constantin Haret în funcția de director general al teatrului Cehov, a menționat că, datorită implicării sale au fost efectuate multe transformări importante: a fost reparată capital fațada și au fost schimbate ferestrele teatrului; a fost restaurat scuarul din fața clădirii; a fost renovată sala de casă; a fost instalată o nouă inscripție; a fost creat un nou cod-design grafic pentru teatru: logotip, afișele, brand book; a fost schimbat sistemul de încălzire a sălii de spectacole; toate vestiarele și sălile de repetiții au fost reparate, a fost schimbată tehnica sanitară și instalate jaluzele, în camerele actorilor a fost trasă apă caldă (mai înainte, actorii și iarna și vara își spălau machiajul cu apă rece); a fost reînnoit în totalitate atelierul pentru machiaj; au fost procurate noi echipamente audio; construită o nouă scenă; remodelată sala scenei mici; reparat acoperișul teatrului; a fost efectuată reparația coridoarelor teatrului, holului și toaletelor pentru vizitatori; au fost instalate rampe; a fost creată o sală cu echipament sportiv pentru actori; a fost instalat un sistem de supraveghere video; a apărut un autobuz pentru turnee prin țară.

După o lungă perioadă de timp, teatrul a început să meargă la festivaluri internaționale de teatru, primind o apreciere înaltă din parte criticilor internaționali de teatru, diplome și Grand Prix. Spectacolele teatrului nostru au fost apreciate de spectatorii din Rusia, Germania, Israel, Estonia, Lituania, Macedonia, Kîrgîzstan, Belarus, Ucraina și alte țări. Teatrul a început să participe la "Turnee Mari" în Rusia. Au fost invitați pedagogi celebri în domeniul plasticii, mișcării scenice și discursului scenic din cele mai bune școli de teatru din Moscova și Sankt-Petersburg. Actorii teatrului au fost invitați la școala de teatru de vară din Georgia etc.

Constantin Haret este directorul teatrului de zece ani. Sub conducerea sa de succes, teatrul A. P. Cehov prezintă rezultate excelente și este cel mai vizitat din republică. În anul 2019, teatrul a înregistrat un profit de 1 200 000 lei. Activitatea sa este foarte apreciată și în Federația Rusă, el este membru al Consiliului de Administrație al Asociației actorilor ruși din străinătate, din care fac parte 65 de teatre din întreaga lume. A fost decorat personal de președintele rus Putin V. V. "Pentru contribuția semnificativă la consolidarea prieteniei și cooperării între popoare" cu Medalia Pușkin. Este vicepreședinte a Uniunii actorilor de Teatru din Moldova. A fost distins cu premiul "Managerul anului-2013" și este laureat al unor distincții a "Omul anului" pentru contribuția substanțială la dezvoltarea activității teatrale în Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load