COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UPDATE: Cetățenii căror țări terțe au dreptul să intre în UE în condițiile COVID-19

UPDATE: Cetățenii căror țări terțe au dreptul să intre în UE în condițiile COVID-19

Începînd cu 1 iulie curent Uniunea Europeană și-a deschis frontierele pentru cetățeni ai 14 țări terțe, ale cărora listă a fost publicată pe site-u Consiliului UE și va revizuită și actualizată în caz de necesitate o dată la două săptămîni, în dependență de situația epidemiologică.

Deocamdată cetățenii Moldovei nu fac parte din această listă, potrivit căreia UE și –a deschis frontierele pentru 14 țări țerțe începînd cu 1 iulie. În ea au fost incluse: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay. China ar putea ajunge în listă în cazul în care își va confirma disponibilitatea de a deschide frontierele pentru cetățenii UE.

Lista poate fi accesată AICI. Următoarea actualizare a listei se așteaptă la 14 iulie.


După cum s-a comunicat anterior, UE a decis să permită, începînd cu 1 iulie, accesul țărilor în care nivelul infecției COVID-19 este mai mic sau egal cu indicele mediu pentru UE la 100 000 locuitori în ultimele două săptămîni. În plus, Bruxelles de asemenea estimează tendința de creștere sau descreștere a numărului de cazuri noi, precum și analizează cît de bine țara luptă cu epidemia și cît de veridice sînt datele furnizate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load