Unul dintre cei care a organizat asasinarea lui Plahotniuc, condamnat la închisoare

Unul dintre cei care a organizat asasinarea lui Plahotniuc, condamnat la închisoare

Unul dintre cei șapte suspecți în organizarea presupusei tentative de omor a lui Vlad Plahotniuc a fost condamnat la cinci ani și patru luni, chiar dacă procurorii au cerut inițial o pedeapsă de 10 ani și șase luni.


„Prevederile legale au fost aplicate corect de acuzare. Solicitarea procurorului o consider legală și nu pot comenta de ce instanța a aplicat o astfel de pedeapsă”, a declarat procurorul.


„Pedeapsa de cinci ani și patru luni cel puțin se încadrează în prevederile legale, însă abia la 15 februarie va fi pronunțată sentința motivată ca ulterior să aduc argumente dacă sînt sau nu de acord”, a spus avocatul lui Parhomenco.


Iurie Parhomenco a fost recunoscut vinovat pe toate capetele de acuzare: pregătirea omorului săvîrșit la comandă, procurarea, păstrarea armelor și munițiilor precum și de trecerea ilegală a frontierei de stat. Acesta și-a recunoscut vina.


Ceilalți șase învinuiți sînt judecați într-un dosar separat. Toți suspecții au fost reținuți în aprilie 2016. Procurorii spun că omorul lui Plahotniuc ar fi fost comandat de liderul lumii criminale, Grigorii Karamalak, alias „Bulgarul”. El le-ar fi propus asasinilor 200 de mii de euro.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load