COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Unii părinţi au strîns bani în plic pentru a felicita învățătorii

Unii părinţi au strîns bani în plic pentru a felicita învățătorii

Deși autorităţile municipale au emis un ordin prin care interzice colectările de bani în școlile și grădinițele din capitală, în ajun de 8 martie, unii părinți în continuare au adunat sume mari în plic pentru învățători.

La grădinița numărul 88 din Chişinău, s-au colectat şi cîte trei sute de lei. Am mers cu o cameră ascunsă pentru a vorbi cu părinții şi să vedem ce sume adună în ajunul sărbătorii, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

I-am întrebat cît vor oferi pentru a felicita educatorii. Sumele variază între 200 şi 300 de lei.

Administraţia grădiniței susţine că nu cunoaşte nimic despre colectările ilicite şi susţine că a informat educatorii, dar și părinții despre consecințele care pot apărea, în cazul în care acceptă cadouri sau bani în plic.

”Urmează să discutăm într-o ședință cu toți angajații grădiniței, dar și părinții și voi face iarăși o cercetare pentru a afla despre ce sume de bani este vorba, dar colectarea banilor este interzisă. Nimeni dintre părinți nu a venit să-mi spună că se adună bani în plic pentru educator”, a declarat Ludmila Cotorobai, directoarea Grădiniței nr. 88 din Capitală.

Șeful Direcţiei municipale Educație, Tineret și Sport, afirmă că a venit cu un apel către toate cadrele didactice, în repetate rînduri, să nu mai accepte bani sau alte cadouri de la părinţi.

”Noi urmează să ieșim la fața locului și să vedem din partea cui s-au solicitat aceste sume de bani, dacă s-au solicitat. De foarte multe ori părinții pe interior fără a comunica această doleanță angajaților din cadrul instituțiilor sau cu atît mai mult directorului instituției, ei se organizează pe interior și fac anumite acțiuni fără a avea cunoștință de cauză”, a menţionat Andrei Pavaloi, șef interimar la Direcţia Generală Educație, Tineret și Sport din Capitală.

Potrivit, reprezentanţilor Centrului Naţional Anticorupţie, dascălii care acceptă cadouri de la elevi sau părinți, riscă să fie eliberaţi din funcţie, sau chiar cercetaţi penal.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load