Unde ne adresăm atunci cînd o casă este construită cu încălcări?

Unde ne adresăm atunci cînd o casă este construită cu încălcări?

În Chișinău există numeroase exemple de încălcări evidente ale normelor sanitare în construcția de case, acestea fiind înălţate în imediata apropiere de alte clădiri, se comit alte încălcări și există cîteva instanţe la care pot apela cetăţenii în astfel de cazuri.

Despre aceasta a declarat arhitectul Denis Nedeoglo într-un interviu acordat programului „Vesti nedeli", de la postul de televiziune RTR-Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că, în primul rînd, există Inspecţia în Construcții, care este obligată să monitorizeze construcția ilegală și să monitorizeze procesul de desfăşurare a construcției legale.

„Totuşi, trebuie să delimităm situațiile. În primul caz, cînd are loc o construcție absolut ilegală, fără documente permisive sau atributive (titluri), trebuie să contactați poliția. În cel de-al doilea caz, cînd procedurile au fost urmate oficial, dar, în opinia vecinilor sau a altor persoane, care se declară afectate în drepturi, documentele au fost elaborate cu încălcarea legislației actuale, apoi drumul ţine direct către instanța de judecată, or, dacă există vreo încălcare, există şi un funcţionar care nu şi-a îndeplinit funcțiile sau le-a îndeplinit prin manipularea legii sau trecînd cu vederea peste vre-un aspect al problemei”, a menţionat Denis Nedeoglo.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load