COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Unde este cea mai mare concentrare de judecători corupţi în Moldova - avocat

Unde este cea mai mare concentrare de judecători corupţi în Moldova - avocat

Cei mai corupți judecători sînt la Curtea Supremă de Justiție și la Curtea de Apel.

Aşa crede avocatul Ștefan Gligor, potrivit căruia în sistemul judiciar din Moldova nu există atît de mulți judecători corupți – în total aproximativ 50-70 de persoane.

Mai mult, cea mai mare concentrare a acestor „servitori ai legii” se localizează în Curtea Supremă de Justiţie şi în Curtea de Apel a municipiului Chișinău. Gligor este sigur că pentru o relansare completă a sistemului de justiție, este necesar ca anume judecătorii Curții Supreme de Justiție și cei ai Curţii de Apel Chișinău să treacă o reatestare.

- Relansarea sistemului. Este necesară înlăturarea judecătorilor corupți și incompetenți. Pentru a face acest lucru, este necesară o reatestare a acestor judecători. În ordine de prioritate – a judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiţie şi a celor de la Curtea de Apel Chișinău. Cred că dacă vom acţiona după scenariul, cînd toţi sînt trecuţi la indigo fără a face careva diferenţă, toate cele 500 de persoane, atunci această procedură va dura timp de un an. Și nouă ne trebuie eficiență. Pentru început să meargă CSJ, Curtea de Apel Chișinău. Apoi alte curţi de apel, care nu sînt chiar atît de multe”, a spus Ștefan Gligor în cadrul programului Politica de la TV8.


În același timp, avocatul a menționat că „sistemul trebuie curățat în mod operativ”, începînd anume de la CSJ şi de la Curtea de Apel Chișinău – aici va fi un număr de 50-70 de judecători, „care sînt principala problemă a acestui sistem”. Ceilalţi judecători, în opinia sa, ar fi putut fi supuşi reatestării „selectiv”, relatează eNews.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load