Una din televiziunile lui Plahotniuc se închide

Una din televiziunile lui Plahotniuc se închide

Stația locală de televiziune Canal 2 Nisporeni, lansată cu circa zece luni înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, și-a sistat activitatea.


Șeful Secției cultură și turism a Consiliului Raional (CR) Nisporeni, Lilian Zbîrnea, în sediul căreia își închiria studioul Canal 2 Nisporeni, a confirmat pentru Media-azi.md că echipa redacțională a părăsit clădirea. Consilierul politic al fostului președintele PDM Vlad Plahotniuc și proprietarul în acte al postului Canal 2, Oleg Cristal, nu a răspuns la mesajele redacției.


Lilian Zbîrnea a precizat că sala, unde se afla sediul stației de televiziune locale, este ocupată deja de altcineva, iar autoritățile publice locale au încetat contractul de locațiune cu postul Canal 2 Nisporeni.


„Ei nu mai sînt la noi. Noi cu dînșii am încheiat. La revedere! [...] Au fost scoase toate uneltele și aparatele. Sala e ocupată de altcineva – tinerii se ocupă acum acolo”, a afirmat Zbîrnea.


Proprietarul Canal 2, Oleg Cristal, nu a răspuns la apelurile și mesajele reporterului Media-azi.md pentru a comenta aceste informații.


Managerul de proiect de la lansarea stației Canal 2 Nisporeni, Ruslan Grabari, a menționat că nu mai este responsabil de acest studiou și că nu cunoaște cum au evoluat lucrurile. În aprilie 2018, la scurt timp de la lansarea stației locale, întrebat dacă miza acestui studiou erau alegerile parlamentare, jurnalistul a negat acest lucru.


„O să trecem și peste alegeri și o să vedeți că noi o să rămînem. După alegeri nu o să se închidă nimic. Chiar e o coincidență. Am avut planuri. Noi de vreo doi ani ne gîndim la asta. Și, în momentul în care am găsit echipament, am și lansat”, a răspuns atunci Ruslan Grabari.


Ultimele știri publicate pe site-ul Canal 2 Nisporeni (care apar într-o secție aparte pe site-ul Canal 2), cît și pe pagina de Facebook a stației locale sînt din data de 10 iulie.


Media-azi.md a scris, în luna aprilie 2018, că postul de televiziune afiliat Partidului Democrat și-a deschis un studio local în orașul Nisporeni.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load