Un vapor sub pavilionul Moldovei a lovit un vas de croazieră

Un vapor sub pavilionul Moldovei a lovit un vas de croazieră

Duminică, 2 iunie, o navă de croazieră cu patru platforme sub pavilionul Moldovei și condusă de un căpitan ucrainean, în timp ce traversa Porţile de Fier de pe Dunăre, s-a ciocnit cu vasul de croazieră A Rosa Mia sub pavilionul Germaniei.   


În rezultatul coliziunii, ambele corăbii au suferit daune minore: 4 cabine au fost afectate pe A Rosa Mia, iar pe Crucestar – au fost sparte toate vasele și afectat arcul navei.


Totuşi, lovitura nu a fost singura problemă pentru nava aflată sub pavilion moldovenesc: continuîndu-şi manevrele, Crucestar a intrat cu nasul în malul de beton. 


Despre cauzele incidentului deocamdată nu se vorbeşte, totuşi experienţa căpitanului nu ar putea fi numită drept motiv, or nava Crucestar era condusă de un navigator cu o experienţă de 30 de ani. Se presupune că experiența căpitanului  nu a fost suficientă pentru a conduce concret nava în cauză. Cel mai probabil, el a greșit la schimbarea controlului. 


După cum a devenit cunoscut, după incident, căpitanul a fost destituit în portul orașului Cladovo, iar nava a mers la Giurgiu fiind condusă de al doilea și al treilea căpitan. 


Reamintim că, la 29 mai, la Budapesta, ca urmare a coliziunii dintre o navă turistică și vasul de croazieră Viking Sygin, condus de un căpitan ucrainean, șapte persoane au murit și alte 21 au fost date dispărute.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load