COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un ucrainean fără acte de identitate, prins de grănicerii moldoveni

Un ucrainean fără acte de identitate, prins de grănicerii moldoveni

Polițiștii de frontieră au depistat un cetățean ucrainean în timp de traversa ilegal frontiera de stat.

Bărbatul și-a justifcat gestul prin faptul că era în căutare de un loc de trai mai bun, dar și de un loc de muncă plătit.

Incidentul a avut loc la sfîrșitul săptămînii trecute, persoana fiind reținută pe direcția localităților de frontieră Palanca (RM) – Udobnoe (Ucr).


Bărbatul, cae nu vorbea decît limba ucraineană, a fost reținut la aproximativ 1,5 km de frontieră, fără acte de identitate. Pentru documentarea cazului, persoana a fost escortată la sediul Sectorului.

Astfel, în urma verifcărilor dar și a schimbului de informații cu grănicerii ucraineni, s-a stabilit că tînărul este locuitor al satului Udobnoe, raionul Belgorod Dnestrovsk, Ucraina. În declarații, acesta a recunoscut că a traversat ilegal frontiera de stat din lipsa actelor de călătorie, restricțiilor impuse în perioada pandemică, dar și din dorința de a-și găși un loc de trai mai bun.

Conform acordului de readmisie dintre state, cetățeanul a fost transmis părții ucrainene. Cazul este în continuare cercetat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Est, pe faptul săvîrșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load