COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un tînăr, împușcat mortal de un căpitan de la carabinieri. Cum a avut loc tragedia

Un tînăr, împușcat mortal de un căpitan de la carabinieri. Cum a avut loc tragedia

Un tînăr a murit în drum spre spital, după ce a fost împușcat de un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, într-o încăierare.

Tragedia a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 23:15, în localitatea Elizavetovca, din municipiul Bălți.

Potrivit informațiilor preliminare, este vorba despre un căpitan din cadrul Unității Militare 1003, care noaptea trecută a împușcat un tînăr de 23 de ani.


Inspectoratul General de Carabinieri a confirmat informațiile și menționează că angajatul se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal. „Procuratura investighează acest caz, iar Inspectoratul General de Carabinieri a dispus inițierea unei anchete pe marginea acestui caz, cu verificarea tuturor circumstanțelor”, se arată într-o reacție expediată de IGC pe adresa redacției deschide.md.

Surse din cadrul IP Bălți, sub protecția anonimatului, au comunicat că totul a început după ce sora militarului l-a sunat și i-a spus că fiul ei în vîrstă de 16 ani a fost bătut în timp ce umbla cu uratul prin localitatea Elizavetovca, de către alți tineri.

Militarul, împreună cu soția sa și alte două rude, au mers la fața locului, unde ar fi fost atacate de mai multe persoane care aveau bîte și obiecte de fier în mîini, iar el a scos pistolul persoanl de model Baikal și a vrut să tragă un foc de avertizare în aer, însă cineva l-ar fi înpins din spate și arma a fost îndreptată în direcția presupușilor agresori.

Căpitanul IGC le-ar fi declarat polițiștilor că, după ce a fost efectuată împușcătura din pistolul personal, a văzut cum un tînăr s-a prăbușit la pămînt. Pistolarul a încercat să-i acorde primul ajutor medical, iar ulterior tînărul rănit a fost preluat de o ambulanță, însă din nefericire s-a stins în drum spre spital.

De altă parte, alți martori oculari, susțin că nimeni nu l-a atacat pe militar, iar el ar fi scos pistolul fără somație și a tras în direcția tinerilor.

Totodată, aceștia le-ar mai fi spus polițiștilor că nepotul militarului a fost agresat de către tinerii din localitate, după ce s-ar fi adresat la ei după porecle, dar nu după nume.

Militarul a fost reținut pentru 72 de ore în izlatorul de la IP Fălești.

Pe acest caz polițiștii din Bălți au pornit un dosar penal, iar dacă militarul va fi găsit vinovat, acesta riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load