COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primele declarații ale bărbatului care a oprit un șofer să urce beat la volan

Primele declarații ale bărbatului care a oprit un șofer să urce beat la volan

Bărbatul care i-a interzis unui șofer beat să urce la volan a devenit erou pe rețelele sociale. Îi spune Vadim Sanduleac și este șofer la o companie de mezeluri.

În doar două zile, imaginile postate de el au adunat sute de distribuiri, iar oamenii au cerut autorităților să-i ofere un premiu pentru implicare și curaj. Astăzi, el a fost invitat la Ministerul de Interne.

Cel care a filmat întreaga scenă este chiar omul care s-a opus ca șoferul să conducă mașina, în starea în care se afla. Inițial, conducătorul auto ar fi încercat să-l ducă de nas, pornindu-se pe jos acasă.


„El a spus dă-mi cheile, eu mă duc acasă. Așa și a făcut. A încuiat mașina și s-a pornit spre casă. Apoi, a durat zece minute, s-a întors. A pornit muzica, s-a apucat de cîntat”, spune băiatul.

Tînărul spune că a chemat poliția, apelînd la linia fierbinte, lansată recent de autorități, unde persoanele îi pot denunța pe cei care par să fie în stare de ebrietate. Echipajul, însă, ar fi venit după mai bine de o oră, timp în care a fost nevoit să aibă grijă de șoferul beat.

„Am așteptat pe scaun vreo jumătate de oră și am sunat a doua oră. Au zis că trebuie să vie, trebuie să vie. După ce am sunat a treia oară, am vorbit un pic mai agresiv, am spus că postez pe rețelele de socializare, a durat 3-4 minute și a apărut echipajul. Ajunși la fața locului, polițiștii l-au pus să treacă testul la alcool, care a arătat că bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate”, a mai spus Vadim.

„Asta-i moarte pe patru roți. Poate el are ură pe mine, poate s-a supărat tare, însă cînd o să se trezească, o să-și dea seama de ce a scăpat”, a menționat tînărul.

Șoferul a rămas fără permis pe loc, iar mai apoi judecătorii vor stabili pe cît timp îl lasă fără dreptul de a conduce, perioada maximă fiind de cel mult patru ani. Abia după, el va putea începe procedura de redobîndire a permisului auto. De partea cealaltă, Vadim a fost invitat la o discuție cu ministrul interimar de Interne, în timpul căreia i s-a promis o diplomă. Pentru TV8, Inspectoratul Național de Patrulare a precizat că instituția a inițiat o anchetă de serviciu pentru a vedea de ce echipajul a ajuns atît de tîrziu la chemare. Potrivit oamenilor legii, pînă acum prin intermediul liniei fierbinți lansate, ce are numărul 067 112 902, au fost semnalate cinci cazuri despre șoferi în stare de ebrietate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load