COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un tînăr a vrut să ajungă în UE, trecînd Prutul în înot

Un tînăr a vrut să ajungă în UE, trecînd Prutul în înot

Un tînăr moldovean intenționa să ajungă clandestin în una din țările europene. Deși avea cu sine documentele valabile care i-ar fi permis trecerea legală a frontierei de stat, cetățeanul și-a încercat norocul prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat.

Astăzi, în jurul orei 01:15, dispeceratul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni a fost sesizat de către pădurarul din regiune despre prezența unei persoane suspecte care înainta spre rîul Prut. Operativ, cea mai apropiată patrulă de serviciu a intervenit și chiar pe malul rîului a fost depistată persoana în cauză. La fața locului a fost legitimat, în baza documentelor prezentate, un locuitor al mun. Chișinău de 23 de ani. Pentru audiere și verificare a identității acestuia, tînărul a fost escortat la sediul Sectorului.

Cu sine, cetățeanul purta un rucsac în care avea lucruri de primă necesitate, la fel deținea pașaportul biometric moldovenesc, cît și permisul de ședere și o asigurare medicală, ambele ar fi eliberate de către autoritățile slovene pe numele persoanei reținute. Urmează ca documentele să fie transmise și supuse expertizei pentru a confirma valabilitatea acestora.


În primele declarații, tînărul a recunoscut că intenționa să treacă înot rîul Prut, iar ulterior să se deplaseze în Republica Slovenia. Deoarece are insuficiente resurse financiare și auzise că pe perioada pandemiei nu se permite cetățenilor moldoveni intrarea în România, a încercat ilegal să treacă granița moldo-română.

În prezent, angajații SPF Leușeni întreprind măsuri speciale de investigaţii în vederea elucidării tuturor circumstanţelor. Tînărul va fi cercetat în stare de libertate pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load