COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un taxator din capitală ar fi infectat cu COVID-19

Un taxator din capitală ar fi infectat cu COVID-19

Marți seara, autoritățile au hotărit că, începînd de astăzi, transportul public din Chișinău și Bălți va circula în regim de gratuitate.

Deși susțin că măsura a fost luată pentru a proteja taxatorii de la contacte excesive cu populația, sursele Deschide.MD spun că, de fapt, motivul este cu totul altul. Mai exact, angajații unui Parc de Troleibuze din Chișinău au intrat în carantină, după ce la începutul săptămînii curente un taxator a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus, iar responsabilii încearcă să ascundă acest lucru.

Este vorba despre un bărbat, angajat în calitate de taxator la Parcul de Troleibuze Nr.1 de pe strada Mitropolit Dosoftei, din sectorul Buiucani al capitalei.


Informația privind instituirea carantinei a fost confirmată pentru Deschide.MD de șeful Regiei Transport Electric din Chișinău, Dorin Ciornîi.

Contactat telefonic, acesta a povestit că, inițial, bărbatul a acuzat febră, motiv pentru care a fost preluat de o ambulanță în noaptea de duminică spre luni. Ulterior, specialiștii care au prelevat probe au dat verdictul: taxatorul s-a îmbolnăvit de coronavirus.

Ciornîi nu ne-a putut răspunde ce vîrstă are bărbatul și nici pe ce rută de troleibuz lucrează, întrucît, spune el, taxatorii nu au o rută prestabilită în acest sens. Totuși, acesta ne-a asigurat că au fost luate toate măsurile de rigoare pentru a fi prevenită răspîndirea virusului.

Potrivit șefului de la RTEC, bărbatul nu s-a prezentat la serviciu de cînd au început să-i apară primele simptome, iar angajații care s-au aflat în contact direct cu acesta – șoferi, lăcătuși, taxatori ș.a. – sînt în regim de autoizolare.

„Aproximativ 70% din angajații parcului au fost puși în carantină, a fost făcută lista și au fost sesizați medicii de familie despre acest fapt”, a subliniat Ciornîi.

De asemenea, acesta ne-a asigurat că toate troleibuzele sînt dezinfectate continuu.

Consiliera ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, a refuzat să ne ofere un comentariu la acest subiect și ne-a redirecționat către serviciul de presă al instituției.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load