COVID-19 în MOLDOVA

Un tată și-a obligat fiica să-i întoarcă pensia alimentară plătită timp de 18 ani

Un tată și-a obligat fiica să-i întoarcă pensia alimentară plătită timp de 18 ani

Un bărbat din Bender a cerut prin intermediul instanței ca fiica sa să-i întoarcă pensia alimentară pe care i-a plătit-o timp de 18 ani, și a cîștigat procesul de judecată.

,,Timp de 18 ani, i-am plătit 30% din salariu, însă ea nu vrea nici să mă cunoască”, a spus bărbatul.

Bărbatul, din Bender, a făcut apel la instanță, cerînd să recupereze pensie de la fiica sa, în valoare de 1.000 de ruble transnistrene. Instanța a redus această sumă la 200 de ruble.


Bărbatul comunică în fiecare zi cu surorile și fratele său care locuiesc în Sankt Petersburg. Însă, pensionarul nu-și mai amintește cînd propria fiică l-a văzut pentru ultima dată, deși locuiesc în același oraș. S-a căsătorit devreme, după serviciul militar în armată, s-a născut fiica lui. La fel ca mulți la acea vreme, a mers în nordul Rusiei, în timp ce soția și fiica sa au rămas în Bender. Curînd a fost chemat în instanță, deoarece soția sa depusese divorțul.

,,Mi-au spus în instanță că este necesar să semnez consimțămîntul pentru plata pensiei pentru copil”, spune bărbatul. ,,25 la sută. Spun: „Nu, pentru copilul meu, hai 30 la sută”. Și a început să plătească 30 la sută, o sumă importantă pe vremuri.

30 de ani i-a petrecut în Rusia. La Bender, își petrecea toate vacanțele, unde locuia mama lui, își vizita fiica constant. Cînd s-a retras, s-a întors la Bender, a încercat să îmbunătățească relațiile cu fiica sa și cu cei doi nepoți mari, i-a cerut ajutorul, pentru curățenie, gătit. Fiica a refuzat: „Cînd vă vei ajunge să stai la pat, voi veni”.

Iurie merge la bazin, joacă sport, duce un stil de viață activ, dar îi lipsește comunicarea cu cei dragi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load