COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un singur candidat la funcția de procuror general

Un singur candidat la funcția de procuror general

Astăzi, 10 septembrie, este ultima zi în care pretenendții la șefia Procuraturii Generale (PG) pot depune dosarele de concurs.

Totodată, pînă la acest moment, un singur candidat s-a înregistrat la concursul organizat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Potrivit șefului Serviciu protocol, relații internaționale și cu publicul al PG, Eugeniu Roșca, în termen de cinci zile lucrătoare de la expirarea termenului-limită pentru depunerea actelor, pe pagina instituției va fi publicată lista candidaţilor și CV-ul, scrisoarea de motivare şi conceptul de management şi dezvoltare instituțională a Procuraturii prezentate de către fiecare candidat.

Procurorul general este numit în funcție pentru un mandat de 7 ani, fără dreptul de a fi ales repetat în această funcție.

La 11 iunie a fost votat în primă lectură un proiect de lege care modifică condițiile pentru accederea la șefia PG.


Respectiv, este oferită posibilitatea cetățenilor străini de a candida la funcția de procuror general, este exclusă condiția de a deține experiență de cinci ani în calitate de procuror și cea de a trece testul la poligraf.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load