TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un șef din cadrul MAI, concediat pentru că a folosit mașina de lucru în scopuri personale

Un șef din cadrul MAI, concediat pentru că a folosit mașina de lucru în scopuri personale

Șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP, Lilian Levandovschi, a fost concediat pentru că în perioada 24 iunie – 25 iulie 2019, atunci cînd se afla în concediu anual, a folosit automobilul de serviciu și cardul corporativ în scopuri personale.

Ziarul de Gardă a intrat în posesia rezultatelor anchetei de serviciu, în urma căreia Levandovschi a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică, scrie Ziarul de Gardă.


Decizia cu privire la concedierea lui Levandovschi, care a pretins anterior și la funcția de șef al IGP, a fost luată după ce la 8 august, conducerea Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) a inițiat o anchetă de serviciu, în cadrul căreia a stabilit că deși se afla în concediu, Levandovschi a folosit mașina de serviciu în scopuri personale. Cel din urmă neagă însă acest lucru.

„Cred că ancheta este făcută cu grave încălcări și nu a stabilit adevărul. Îmi rezerv dreptul de a contesta în instanță. Nu vreau să comentez pînă nu voi avea o decizie a instanței”, a declarat Levandovschi, contactat de Ziarul de Gardă.

În cadrul anchetei de serviciu, s-a constatat că din informația oferită de o benzinărie, la 22 iulie, de pe cardul corporativ au fost extrasă suma de 500 de lei pentru alimentarea automobilului de serviciu al lui Levandovschi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load