COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un șef de secție de la SCR s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a spus ce simt pacienții

Un șef de secție de la SCR s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a spus ce simt pacienții

Un medic din prima linie continuă să lupte cu noul coronavirus, chiar dacă s-a îmbolnăvit şi el. Este vorba despre şeful Secției Terapie Intensivă de la Spitalul Republican, Victor Ţurcanu, care recent s-a vindecat şi a revenit la muncă pentru a salva bolnavii de COVID-19.

Medicul, de 35 de ani, este originar din satul Cigîrleni, raionul Ialoveni, şi a devenit şef de secţie în martie, atunci cînd noul coronavirus a ajuns şi în Moldova. A respectat cu stricteţe regulile de protecţie, dar în 28 mai bărbatul a simțit primele simptome ale bolii, transmite publika.md.

"Am avut simptome de febră seara. Am sunat medicul epidemiolog și am cerut să mi se facă testul la COVID. A doua zi dimineață am venit și am făcut testul la COVID. M-am autoizolat pînă la așteptarea verdictului", a declarat Victor Ţurcanu.


Astfel, din medic-şef, Victor Ţurcanu a devenit pacientul propriilor colegi. El a fost internat în Spitalul Republican opt zile, după care a fost transferat la Spitalul Cancelariei de Stat.

"Aveam febră, dureri musculare, frisoane. Patologia a progresat foarte violent. Am primit tratament conform protocolului de terapie intensivă. Ameliorări au fost la a patra și a cincea zi", a spus șeful Secției Terapie Intensivă, SCR.

În timpul tratamentului, medicul spune că fiecare pacient trece prin diferite stări, iar bătălia pentru viață este una extrem de anevoioasă și dură.

"Pacientul cînd aude că este bolnav de această boală își pierde toată speranța de viață. La noi pacienții vin derutați. În primul rînd încercăm să căpătăm încrederea, să facem relația dintre pacient și medic. Trecînd prin boala și suferința prin care trec pacienții. Viziunea și atitudinea față de procesul de lucru, față de pacienți nu mi s-a schimbat", a declarat Victor Ţurcanu.

Pînă în prezent, au fost confirmate aproape 2 600 de cazuri de infectare în rîndul lucrătorilor medicali, dintre care 70 s-au vindecat şi au revenit la locul de muncă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load