COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un sat plasat în carantină a fost vizitat de o asociație caritabilă (FOTO)

Un sat plasat în carantină a fost vizitat de o asociație caritabilă (FOTO)

În Moldova există o mulțime de familii nevoiașe care trăiesc în condiții foarte proaste și sînt lipsite de lucrurile elementare. De exemplu, produsele alimentare, haine, încălțămint sau articole de uz casnic.

De aceea, văzînd cît de gravă este situația acestora un grup de voluntari ajută familiile nevoiașe din Moldova, care se află sub limita sărăciei.

Este și cazul Asociației de binefacere „The Moldova Project” care acum cîteva zile au fost în satul Sofia, plasat de cîteva zile în carantină. Atmosfera din localitate ne-a fost descrisă de voluntari care le-au adus pachete cu produse alimentare, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„Am mers în cîteva sate din Hîncești, dintre care și Sofia. Noi nu am știut că satele sînt în carantină. Cînd a ajuns echipa acolo, la intrare în sat stătea poliția și nu permitea la toți să treacă sau dacă trec, înregistrau cîte persoane au intrat, iar la ieșirea din sat înregistrează cîte persoane au ieșit. Oamenii legii ne-au întrebat de ce mergem acolo. Oamneii nu sînt foarte speriați, ei înțeleg că ceva se întîmplă, dar mulți dintre ei nu prea sînt informați”, ne-a spus Victoria Morozov.


Mai mult, organizatoare ne-a spus că majoritatea familiilor nu au televizor, ceea ce înseamnă că mulți dintre ei nu cunosc motivul pentru care satul a fost pus în carantină.

„Deja de vreo cinci zile sutem prin republică, ne deplasăm cu pachete pentru familiile social vulnerabile. Noi am vrut să ne asigurăm că aceste familii pe lîngă faptul că primesc pachete alimentare, mai și primesc informații de la noi. De exemplu o parte dintre baneficiarii noștri nu au televizoare. Mulți dintre nici nu prea înțeleg ce se întîmplă în țară. Școlile și grădinițele s-au închis și le-a spus să stea acasă pentru că este o boală. Dar ce se întîmplă cu această boală, cum ea se dezvoltă, care este impactul, mulți dintr ei nu cunosc”, a mai menționat Victoria.

În pofida virusului care s-a răspîndit în toată lumea, beneficiarii spun că vor continua să mergă pe la case oamenilor, păstrînd astfel toate condițiile de precauție.

„Noi am mers la beneficiarii noștri pe acasă, i-am sunat și ei au ieșit la poartă, au luat pachetele pe care le-am adus, am discutat un pic, dar prin sat nu erau oameni. Familiile noastre primesc ajotor săptămînal. Lucrăm și psihologic cu ei. Încercăm să-i ajutăm să dezvolte poate o mică afacere cu animale, cu legume. Acuma fiind în situația în care ne aflăm noi cred că o să ne deplasăm un pic mai mult și o să ajutăm și alte familii, nu doar ale noatre 70 care sînt în proiect. Noi încercăm să pătrăm distanța și să fim atenți mediul în care sîntem, dar eu cred că totul o să fie bine”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load