COVID-19 în MOLDOVA

Un sat din Călărași, pe punctul de a fi înghițit de gunoi

Un sat din Călărași, pe punctul de a fi înghițit de gunoi

Gunoiștea din satul Meleșeni, raionul Călărași, capătă proporții îngrijorătoare. Deșeurile sînt stocate deocamdată la marginea localității, dar dacă nu se iau măsuri, grămada va crește și se va extinde.

Rozătoarele vor deveni un pericol real și unii sătenii spun că de vină este primarul Valeriu Zubcu, care nu intervine autoritar, transmite Noi.md cu referire la Jurnal.md.

Șeful administrației locale afirmă însă că gunoiștea este autorizată, dar sînt cîțiva săteni care aruncă resturile unde vor ei.


Ivan Chișleac s-a pomenit la cîțiva pași de gunoiște și suportă acum toate consecințele. Omul spune că un gospodar adevărat folosește rațional gunoaiele, nu le aruncă pe unde pică.

Un alt sătean mărturisește că nu doar localnicii aduc aici gunoiul, ci și alții, din vecinătate. O femeie spune că mai înainte aici era o iarbă de îți era mai mare dragul să te odihnești prin preajmă.

Primarul ar trebui să le rezolve problema, cred sătenii din Meleșeni.

În timp ce echipa Jurnal TV discuta cu oamenii, o mașină a oprit la margine de drum, iar șoferul a aruncat la gunoi tot ce avea în portbagaj. Cînd a văzut cameramanul, a urcat repede în mașină și a plecat.

Un alt bărbat a venit cu căruța, în care era sîrmă ruginită și o canapea.

Primarul localității, Valeriu Zubcu, spune că vinovați sînt unii săteni inconștienți.

Primarul din Meleșeni ne-a spus că din bugetul local au fost alocați bani și în curînd un tractor va împinge tot gunoiul în gropi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load