COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un rus și un ucrainean au încercat să ,,ducă de nas” oamenii legii din Moldova

Un rus și un ucrainean au încercat să ,,ducă de nas” oamenii legii din Moldova

Trei documente falsificate au fost găsite la controlul trecerii frontierei de stat.

În acest sens, polițiștii de frontieră au inițiat cercetări penale pe numele a doi cetățeni din Federația Rusă și Ucraina. Cazurile au fost înregistrate în punctele de trecere Aeroportul Internațional Chișinău și Giurgiulești-Galați.

În fluxul de călători ai rutei Krasnodar-Chișinău, polițiștii de frontieră au observat un bărbat de 23 de ani, care deși s-a legitimat în baza pașaportului rusesc, nu cunoștea limba statului cărui pretindea că este și mai mult că greu și-a putut justifica vizită în Republica Moldova. Astfel că în vederea excluderii bănuielii de comitere a vreunei infracțiuni, tînărul a fost supus unui control suplimentar. Ca urmare, la acesta s-au depistat o carte de identitate și un permis de conducere, ambele ar fi eliberate de autoritățile romîne pe numele unei persoane străine. Totodată, la cercetarea minuțioasă a documentelor cu tehnica din dotare, s-a constatat prezența unor elemente de falsificare, însăși metoda de imprimare a datelor de identificare nu coincidea cu cea originală.


La fel, pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au identificat un bărbat cu dublă cetățenie, a Ucrainei și Romîniei, care a prezentat la controlul de frontieră permisul de conducere falsificat. În declarații, cetățeanul de 48 de ani susține că a apelat la contrafacerea documentului, care ar fi emis de autoritățile ucrainene, doar din considerentul că avea nevoie urgentă de categoria ce i-ar permite conducerea unui camion. Trecerea frontierei i-a fost permisă doar în calitate de pasager, la volanul ansamblului de vehicule a urcat o altă persoană, ce însoțea cetățeanul documentat pentru uz de fals.

Toate actele falsifcate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pe faptul de săvîrșire a infracțiunii prevăzute conform căreia persoanele riscă o amendă în mărime de pînă la 650 unităţi convenţionale (32.500 de lei) sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load