COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un pușcăriaș, impus să plătească peste 18.000 de lei. La cine ar fi ajuns banii

Un pușcăriaș, impus să plătească peste 18.000 de lei. La cine ar fi ajuns banii

Mai mulți deținuți ai Penitenciarului nr.15 Cricova sînt suspectați de șantaj.

Aceștia, sub un pretextul acordării așa zisei „protecții”, prin șantaj, însoțit de amenințări verbale și aplicarea violenței fizice, au impus victima, un bărbat de 47 de ani, care la fel se află în detenție, să achite mijloace bănești în sumă de peste 18.000 lei, în așa numitul ,,общак” al grupului criminal.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, au fost stabilite patru persoane cu vîrsta cuprinsă între 27 și 34 de ani, deținuți în penitenciar, care în complicitate cu alte persoane aflate la libertate realizau scopul infracțiunii.


Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la locurile de detenție a membrilor grupului criminal, precum și la domiciliile persoanelor de la libertate complice la săvîrșirea infracțiunii

În rezultat, au fost depistate obiecte interzise și anume substanțe cu aspect și miros specific, presupus a fi droguri.

Totodată au fost ridicate obiecte cu acces restricționat și interzis în locurile de detenție: telefoane mobile, cartele SIM, acte și înscrisuri de ciornă cu evidența datoriilor altor deținuți față de grupul criminal, din conținutul cărora vor fi extrase informații utile urmăririi penale.

Dacă se va demonstra vinovăția bănuiților, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 92.500 la la 117.500 de lei.

Investigațiile pe caz continuă, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și identificării altor persoane care au avut de suferit în urma activităților ilicite ale grupului infracțional.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load