Un program de asigurare cu hrană a nou-născuţilor va fi realizat în Gagauzia

Un program de asigurare cu hrană a nou-născuţilor va fi realizat în Gagauzia

Un program de asigurare cu hrană a nou-născuţilor va fi realizat în UTA Gagauz-Yeri din anul curent. Pentru acest proiect din bugetul autonomiei a fost alocată suma de două milioane de lei, transmite MOLDPRES.


Potrivit lui Alexei Zlatovcen, şeful Direcţiei regionale pentru sănătate şi protecţie socială, de alimentaţie gratuită vor beneficia patru categorii de copii. „Hrana va fi distribuită în funcţie de vîrsta şi regimul alimentar al copiilor. Pentru micuţii de pînă la şase luni, alimentaţi în întregime cu hrană artificială, este prevăzută o anumită schemă de distribuire a produselor şi alta pentru cei care sînt cu regim de hrană mixt. La fel este şi cu copiii de la şase la 12 luni”, a menţionat Alexei Zlatovcen, citat de gagauzinfo.md.


De asemenea, mamele copiilor mai mari vor putea primi gratuit piureuri, iaurt şi chefir.


„Este vorba de un proiect care nu are scopul să înlocuiască laptele de mamă, ci, dimpotrivă, acolo unde este nevoie să susţină familiile cu nou-născuţi, asigurîndu-le cu produse verificate, sănătoase şi folositoare. Acest ajutor va fi oferit doar în urma indicaţiilor medicului de familie, care va trebui să noteze în fişa copilului dacă sînt ori nu oportune suplimentele alimentare”, a precizat  funcţionarul.


În prezent în autonomia găgăuză activează cinci programe de protecţie socială a mamei şi copilului. Pentru acestea anual este valorificat un buget de şapte milioane de lei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load