Un procuror anticorupție demisionează din cauza lui Harunjen

Un procuror anticorupție demisionează din cauza lui Harunjen

Procurorul anticorupție Gheorghe Ciobanu pleacă din funcție în semn de protest față de faptul că procurorul general Eduard Harunjen și-ar apăra interesele personale, „în mod abuziv”, prin intermediul întregului efectiv al Procuraturii, și că ar da dovadă de un comportament „ilegal”.


Demisia procurorului vine după ce, zilele trecute, prin ordinul procurorului general, în funcția de șef adjunct al Procuraturii Anticorupție a revenit Adrian Popenco, cel care l-a audiat pe Șor în 2015, după ce acesta a depus un autodenunț împotriva lui Vlad Filat.


În ultimele săptămîni, reprezentanți ai societății civile, dar și factorii politici de la guvernare au cerut demisia procurorului Eduard Harunjen.


Gheorghe Ciobanu afirmă că este nevoit să plece din sistem, deoarece nu își poate exercita activitatea în conformitate cu „convingerile profesionale reieșite din statutul de om al legii” și acuză procurorul general pentru acest lucru.


Potrivit acestuia, impedimentele sînt generate de „maniera neprofesionistă în care acționează conducerea Procuratururii Generale”.


„Luările sale de atitudine din ultima perioadă încurajează suspiciunea că procurorul general acționează în pas cu situația politică și manifestă o falsă loialitate față de noua guvernare încercînd prin această metodă să-și salveze funcția”, scrie procurorul Gheorghe Ciobanu în cererea de eliberare din funcție.


Procurorul Gheorghe Ciobanu îi îndeamnă pe ceilalți colegi ai săi care „își simt obstrucționată activitatea din motive neînțelese” să procedeze la fel.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load