Un polițist este acuzat că a cerut de la un șofer 45 000 de lei

Un polițist este acuzat că a cerut de la un șofer 45 000 de lei

Un inspector din cadrul Serviciului supraveghere tehnică şi accidente rutiere al Inspectoratului de poliţie Drochia a fost reţinut într-un dosar de trafic de influenţă.


Poliţistul ar fi cerut 45 000 de lei de la un şofer pentru a-l ajuta să scape de pedeapsă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, anunță Noi.md


Cauza a fost pornită după ce şoferul s-a adresat cu o plîngere la CNA în care a denunţat că un poliţist spune că ar avea influenţă asupra unor judecători şi procurori din Drochia şi că-i poate determina să nu-l tragă la răspundere penală şi să nu-l lipsească de dreptul de a conduce. Asta după ce, la 18 aprilie, şoferul ar fi fost prins beat la volan şi i s-a ridicat permisul de conducere.


Reţinerea a avut loc în adiacentul Inspectoratului de poliţie, în prezent inspectorul fiind reţinut pentru 72 de ore. Pe numele lui a fost iniţiată o urmărire penală, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de ocupa funcţii publice.


De menţionat că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii anticorupţie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load