TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un poliţist din Leova, prins cum cerea mită de la un șofer

Un poliţist din Leova, prins cum cerea mită de la un șofer

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de poliţie Leova a fost prins în flagrant în timp ce primea mită în valoare de 1000 de lei de la un şofer pentru a nu-l documenta pentru faptul că a condus automobilul fără permis, scrie Noi.md.

Cazul a fost documentat de către ofiţerii DGT Sud a CNA în comun cu procurorii anticorupţie.

Potrivit materialelor cauzei penale, pe data de 14 iulie curent, bănuitul ar fi oprit în trafic un automobil de model Opel Astra cu numere de înmatriculare străine. La solicitarea poliţistului de a prezenta actele, s-a constatat că şoferul nu avea permis de conducere. Pentru a nu-i întocmi proces contravenţional, poliţistul i-ar fi cerut 1000 de lei.

În urma denunţului conducătorului auto, CNA a pornit o urmărire penală pe faptul coruperii pasive. La data de 17 iulie, denunţătorul a transmis banii sub controlul DGT Sud şi al procurorilor, iar poliţistul, în vîrstă de 27 de ani, a fost reţinut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, omul legii este pasibil de pînă la 10 ani de închisoare cu aplicarea unei amenzi şi cu privarea dreptului de ocupa funcţii publice.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load