COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un polițist de frontieră care utiliza neconform mașina de serviciu și-a primit pedeapsa

Un polițist de frontieră care utiliza neconform mașina de serviciu și-a primit pedeapsa

La începutul lunii septembrie a anului curent, în adresa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a parvenit o informație, precum că un angajat al Poliției de Frontieră utilizează mașina de serviciu în alte scopuri decît cele de serviciu.

În context, pe cazul dat a fost inițiată o anchetă de serviciu. Urmare a măsurilor întreprinse în cadrul anchetei, s-a constatat că angajatul introducea date eronate în foaia de parcurs, privind ziua, ora și distanța traseului, transmite Știri.md.

Mai mult ca atît, conform foii de parcurs, în zilele de odihnă și sărbători naționale, autoturismul ar fi trebuit să se afle pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră, însă, în aceiași perioadă, potrivit Sistemului informațional automatizat de evidența contravențiilor, cu vehiculul menționat au fost comise mai multe contravenții pe străzile capitalei, și anume depășirea limitei de viteză.


Totodată, s-a stabilit prezența automobilului în preajma domiciliului angajatului IGPF. O altă încălcare gravă a fost identificată în cadrul examinării cazului și anume că, abia la data de 12 august 2019 automobilul a fost întărit prin ordin și acordat drept persoanei menționate de a conduce acest mijloc de transport, fapt ce dovedește că pînă atunci mașina de serviciu a fost condusă ilegal.

Astfel, în urma anchetei de serviciu, angajatul Poliției de Frontieră a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică și ridicarea legitimației de serviciu, iar materialele vor fi transmise la Centrul Anti Corupție pentru constatarea cadrului contravențional.

Este de menționat faptul că, conducerea Poliției de Frontieră nu va tolera astfel de cazuri care sînt extralegale și de fiecare dată va întreprinde toate măsurile necesare de prevenire a acestora.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load