Un poliţist a fost reținut de CNA, pentru trafic de influență

Un poliţist a fost reținut de CNA, pentru trafic de influență

Un ofiţer de investigaţii de la Inspectoratul de Poliție Rîşcani a fost reținut în seara zilei de ieri, 16 ianuarie, de DGT „Nord” a CNA şi procurorii anticorupție, notează NOI.md.


Acesta este bănuit de trafic de influență şi va petrece următoarele 72 de ore în izolator.


Potrivit materialelor anchetei, pe parcursul anului trecut, polițistul ar fi pretins și primit mai multe sume bani ce nu i se cuvin, sub pretextul că are influență asupra procurorilor și judecătorilor să emită decizii favorabile pe un dosar.


Inițial era vorba despre 4000 de lei pentru a determina un procuror din cadrul Procuraturii Raionului Soroca să nu atace cu recurs o încheiere de judecată. Alți 200 de euro ar fi fost pretinși pentru a-i influența pe magistrații de la Curtea de Apel Bălți, și 250 de euro suplimentar, pentru ca cei din urmă să respingă recursul procurorului.


În după-amiaza zilei de ieri, polițistul a primit ultima tranșă, de 250 de euro, transmişi sub controlul CNA, omul legii fiind prins în flagrant delict. 


Pe numele bănuitului a fost pornită o urmărire penală, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pînă la şapte ani de puşcărie sau o amendă de pînă la 300 000 de lei.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load