Un partener privat va gestiona camerele de monitorizare a traficului rutier

Un partener privat va gestiona camerele de monitorizare a traficului rutier

Camerele de supraveghere a traficului rutier vor trece în gestiunea unui partener privat. Cerințele privind selectarea acestuia sînt stipulate într-o hotărîre de guvern publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Hotărîrea care intră în vigoare la data publicării mai stabilește obiectivele și condițiile parteneriatului public-privat privind crearea Sistemului automatizat de supraveghere a siguranței publice și rutiere în Republica Moldova. 

Astfel, partenerul privat își va asuma cheltuielile pentru exploatarea și întreținerea tehnică a sistemului și va face investiții în acest scop.  Perioada optimă de recuperare a banilor de către partenerul privat este de 25 de ani. Recuperarea va fi efectuată din contul aplicării amenzilor pentru încălcările înregistrate de noul sistem, iar după finalizarea contractului, sistemul va fi transmis partenerului public.

Crearea Sistemului Automatizat de Supraveghere a Siguranței Publice și Rutiere în Republica Moldova presupune instalarea camerelor de monitorizare și supraveghere video în locurile de interes public, crearea sistemului de înregistrare automată a încălcărilor regulilor de circulație rutieră pe drumurile Republicii Moldova, ceea ce va permite evaluarea în timp real a tabloului situațional în oraș și pe traseele naționale. 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load