Un parc modern pentru evenimente importante, amenajat în Sadova

Un parc modern pentru evenimente importante, amenajat în Sadova

Vor avea parte de un parc modern unde se vor desfăşura cele mai importante evenimente din localitate. Este vorba despre oamenii din satul Sadova, Călăraşi acolo unde lucrările de amenajare a zonei de agrement sînt în toi.


Recent, în localitate a fost inaugurat un mini-teren de fotbal cu suportul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, relatează Moldova 1.


Parcul din Sadova se va întinde pe o suprafaţă de şapte hectare. Autorităţile speră să ducă lucrările la bun sfîrşit cu suportul oamenilor şi a antreprenorilor din localitate.


sîntem la acel început de parc. Am început cu îngrădirile. De acum am făcut careva sădiri de tei, de castan, concomitent aici avem două terenuri de fotbal. El prevede nişte alei în primul rînd care ni le dorim. În afară de aceasta o scenă cu estradă de vară unde vor fi toate manifestaţiile date”, a spus primarul de Sadova, Vladimir Susarenco.  


Locuitorii din Sadova sînt nerăbdători să aibă un parc modern în sat, unde se vor recrea.


„Trebuie să avem unde ne odihni, e interesant şi frumos, pentru copii şi pentru tineret, e bun. Şi bătrînii ar vrea să se mai odihnească”, a spus un bărbat.


De cîteva luni în Sadova, Călăraşi, a fost  amenajat un mini-teren de fotbal cu suportul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.


„Cu ajutorul Federaţiei de Fotbal am creat un teren de mini-fotbal, care deja l-am dat în exploatare. Este chiar de performanţă, cu iluminat de noapte. Este o bordură, o îngrădire de euro gard, ca să nu iasă mingea din teren. Baza este din prundiş, apoi vine stratul de moluză, care alcătuieşte drenajul. Este covorul acesta de iarbă artificială, mai conţine în el pentru amortizare şi siguranţă, acestea sînt bile de cauciuc şi plus nisipul pe bază scorţoasă, este aproximativ ca un teren artificial”, a mai spus primarul.  


Noua atracţie este pe placul celor mici.


„Terenul este destul de frumos, larg, unde toţi copii pot să vină să se joace şi să petreacă timpul liber împreună cu prietenii sau familia. Pînă atunci ne jucam pe terenul acesta, pe pămînt: fotbal, volei, diferite jocuri”, a spus un copil.


Costul mini-terenului de fotbal, cu o suprafaţă de aproximativ 720 metri pătraţi, este de aproximativ 400 mii lei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load